Ühissõidukite üksikpiletid võivad peagi kaduda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidupiletid.
Sõidupiletid. Foto: Peeter Langovits.

Järgmisest aastast alaneb ühissõidukite tunni- ja kahe tunni piletite hind, tulevikus tahavad linnajuhid aga üksikpiletid hoopis kaotada.


Järgmisest aastast hakkab Tallinna ühissõidukite ühe tunni pilet senise 18 krooni asemel maksma 15 krooni. Kahe tunni pileti eest tuleb praeguse 24 krooni asemel välja käia 20 krooni. Lisanduvad ühe ja kahe tunni sooduspiletid, mis hakkavad maksma vastavalt


8 ja 12 krooni.



Abilinnapea Jaanus Mutli ütles, et muudatuste üks eesmärk on tavaliste paberist üksikpiletite kaotamine tulevikus. Vähemalt järgmisel aastal jäävad need aga veel käibesse ning nende hind ei tõuse.



«Meil on väga selge eesmärk – kutsuda inimesi ostma senisest rohkem tunnipileteid,» kinnitas Mutli. «Kui hinnad langevad, muutuvad need kindlasti ka külgetõmbavamaks. Mujal maailmas on ju tunnipiletid väga soositud.»



Ta lisas, et tunni- või kahe tunni piletiga saavad inimesed teha linnas päris mitu sõitu ning see annab olulist rahalist kokkuhoidu. Praegu ostavad paljud vanast harjumusest üksikpileti, millega saab vaid korra bussis, trammis või trollis sõita.



Alaneb ka ühe tunni piletiraamatu hind. Kui praegu maksab see 160, siis uuest aastast 120 krooni. Lisandub ühe tunni sooduspiletite raamat, mille hinnaks kujuneb 60 krooni.



Veel ühe muudatusena kaob uuest aastast paberist 30 päeva ekspresskaart, 90 päeva sooduskaart ning 30 päeva soodusekspresskaart. ID-piletina saab neid aga ka edaspidi soetada.



Mutli sõnul on kolme paberist kuukaardi müügi lõpetamine tingitud sellest, et nende järele on nõudlus väike ning kaartide trükkimine ei tasu end ära. Kõik teised kuukaardid nii paberkujul kui ID-piletitena jäävad alles, nende hind tuleval aastal ei tõuse.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles