Nädalavahetusel surnu võib jääda tundmatuks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss
Politseibuss Foto: Postimees.ee

Nädalavahetusel tuttava juures surnud mees viidi surnukuuri tundmatu laibana, sest politsei tegeleb surnute tuvastamisega argipäeviti.

Ühele Tallinna meesterahvale tuli reedel külla sõber Harri. Mõne aja pärast hakkas külalise süda jukerdama ja talle kutsuti kiirabi, kirjutas ajaleht Pealinn.

Arstid teda kahjuks enam aidata ei saanud. Saabus politsei, täitis vajalikud formaalsused, surnukeha viidi morgi.

Korteriperemehel, kes on küllaltki eakas inimene, hakkas pärast kõike juhtunut samuti halb ja ta oli mõned päevad haige. Hoolimata lähedastest suhetest lahkunuga, oli võõrustaja tema sugulastega tuttav vaid pealiskaudselt ega teadnud nende telefoninumbreid.

Õnneks mees mäletas, kus elab surnud sõbra tütar. Paar päeva tervist praavitanud, läks mees lahkunu tütre juurde, et talle juhtunust teatada.

Kui tütar Jelizaveta oli isa surmast teada saanud, haaras ta kohe telefoni ning hakkas otsima, kus isa on. Surnukeha leida polnud aga sugugi lihtne – oli ta ju surnukuuris kirjas kui tundmatu laip.

«Miks politsei ometi meiega ühendust ei võtnud?» on Jelizaveta hämmeldunud. «Nad kirjutasid ju nime üles, kui keha ära viisid, aga rahakotis, mis mulle surnukuurist anti, olid spordiklubi liikmekaart, kus isa nimi samuti kirjas oli. Vähe sellest, seal oli veel ka lipik, mille peal olid minu ja mu õdede nimed ning telefoninumbrid. Aga esmaspäeva hommikuni polnud rahakotti isegi avatud!»

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Aleksandra Šljušenkova sõnul võib politsei tuvastada inimese isiku siis, kui ta teab tema nime, perekonnanime ja isikukoodi või sünniaega.

«Käesoleval juhul oskas lahkunu tuttav öelda ainult, mis on lahkunu nimi, aga sellest on vähe,» lausus Šljušenkova. Liiati juhtus kõik reede õhtul, aga need politseitöötajad, kes tegelevad isiku tuvastamisega ja sugulaste otsimisega, puhkepäeviti ei tööta.

Esmaspäeval oleksid nad kindlasti otsinguid alustanud, kuid ei jõudnud. Sugulased pöördusid politseisse enne, kui otsingud algasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles