Tallinn otsib Moskvast Lasnamäe uue trammiliini ehitajat

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse firma Systra välja töötatud uute trammiliinide projekt.
Prantsuse firma Systra välja töötatud uute trammiliinide projekt. Foto: Postimees.ee

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul otsib Moskvas visiidil olev linnapea Edgar Savisaar muuhulgas koostööpartnereid Lasnamäe trammiliini rajamiseks.

«Jutt oli sellest, kas mõned Moskva transpordiettevõtted ei võiks olla huvitatud sellisest atraktiivsest projektist nagu Tallinna tramm, millest kahjuks Eesti riik ei olnud huvitatud,» lausus Mutli täna linnavalitsuse pressikonverentsil kui tuli jutuks Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja Venemaa transpordiministrile Igor Levitini eilne kohtumine.

«Loodan, et sealt mingisugused kõnelused tekivad,» lisas ta. «Tallinna linn otsib partnerit trammiprojekti läbiviimiseks, sest sellist mahukat projekti ei ole võimalik linnal üksi teostada.»

Prantsuse firma Systra välja töötatud lahendus näeb lisaks trammiliini viimisele Lasnamäele piki Laagna teed uut trammiliini ette ka Mustamäele ning ühtekokku läheks projekt maksma viis miljardit krooni.

Algselt lootis linn trammiprojekti ellu viia eurorahade toel, kuid selleks on vaja vabariigi valitsuse tuge. Multi sõnul pole aga vabariigi valitsus eurorahade saamist toetanud.

Abilinnapea ütles, et linnal on praegu otsustamise koht, kas ja kuidas projektiga üldse edasi minna. «Kas me läheme üldse tehnilise projektiga praegu edasi, sest see on väga kallis, kas on mõtet seda teha, kui tuge juurde ei saa,» lisas ta.

ARHIIV! Uus trammiliin sunnib kesklinnas liiklust muutma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles