Tallinna koolipoisi lühifilm vallutas maailma

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment animafilmist «The Simpsons Intro Lego Style».
Fragment animafilmist «The Simpsons Intro Lego Style». Foto: Youtube

14-aastase Urmas Salu kodunurgas valmisnokitsetud legomultikas osutus nii menukaks, et seda vaatas netis 2,3 miljonit inimest ning kullati kiitustega üle Briti ühes kuulsaimas teleshows.


Juba kümneaastaselt multikaid ja nukufilme tegema hakanud Tallinna Inglise Kolledži õpilase Urmase mini-hollywoodis on tänaseks sündinud üle 100 linateose. Neist üks on pälvinud edu, millest poiss isegi unistada ei osanud, vahendab telesaade «Pealtnägija».

Nimelt lõi Urmas ligi aasta tagasi oma versiooni maailmakuulsa multikaseriaali «Simpsonid» algusest ehk introst. Klipi tõeline tõmbenumber on aga fakt, et kultusmultika tegelaste Barti, Lisa, Homeri, Marge ja teiste asemel on Urmas liikuma pannud legomehikesed.

Tänaseks on Urmase «Simpsonite» versioon nii edukaks osutunud, et seda on Youtube'is vaadatud üle 2,3 miljoni korra. Ehk pea kaks korda rohkem, kui kunstnik Martin Saare jõmlust pilavat musahitti Bemmi kummid.

Kuid see pole veel kõik. Kui Eestis ei ole poisi tähelennust seni silpigi räägitud, siis Inglismaal on tema geniaalset filmitööd saatnud peadpööritav edu. Paar kuud tagasi näidati poisi legolugu tuntud jutusaates Graham Northon Show, kus Urmas andis ka intervjuu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles