Tallinn sai Ülemiste ristmikule jalgu jäävad ehitised 21 miljoniga

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
K-Projekti üks eskiisidest, mis kujutab Peterburi tee pikenduse viadukti üle raudtee Järvevana teele.
K-Projekti üks eskiisidest, mis kujutab Peterburi tee pikenduse viadukti üle raudtee Järvevana teele. Foto: K-Projekt

Tallinn jõudis sundvõõrandamise käigus kokkuleppele aadressil Tartu maantee 88a olevate ehitiste omaniku ASiga Ehmo ning omandab need erafirmalt 20,875 miljoni krooni eest.


Tallinna abilinnapea Eha Võrk ütles, et sundvõõrandamine oli linna jaoks edukas, sest algul nõudis firma seal oleva kontorihoone, depoo ja garaaži eest 44,5 miljonit krooni. «See oli ikka ülisuur summa,» lisas ta.



Võrgu sõnul omandab linn ehitised kohtutäituri määratud hinnaga ehk 20,875 miljoni krooniga. «Sundvõõrandamine tasub linnale igal juhul ära,» lausus abilinnapea.



Samas pakkus Tallinn eelmise aasta lõpus Ehmole Tartu maantee 88a asuvate ehitiste eest ligi 12 miljonit krooni. Just kääride tõttu linna pakkumise ja erafirma soovi vahel algatas linn sundvõõrandamise.



Võrk ütles, et firma lammutab hooned ise ära ning linn omandab juba tühja krundi.


Tallinnas Suur-Sõjamäe tänavat ja Järvevana teed ühendava viadukti ehitus algas tänavu 1. detsembril. Ehituse maksumus on ligi 40 miljonit krooni ja tööde lõpptähtaeg on 30. september 2009.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles