Kruusimäe: linn hakkab vist tihastele läti keelt õpetama

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihane kibuvitsapõõsas.
Tihane kibuvitsapõõsas. Foto: Küllike Rooväli

Tallinna volikogu opositsiooni kuuluv Isamaa ja Res Publica (IRL) liige Tarmo Kruusimäe ütles Kuku raadio saates «Ärataja», et linna järgmise aasta eelarve on liiga optimistlik ja seal on ebanormaalseid kulutusi.

Tema hinnangul loodetakse liiga palju linnavara müügile ja maksulaekumistele. Kruusimäe märkis, et eelarve jääb vähemalt 300 miljoniga miinusesse.

Lisaks on Kruusimäe sõnul eelarves mitmeid kummalisi kulutusi. Näiteks tahetakse eraldada 10 miljonit krooni kodurahu foorumite jätkumisele, ebanormaalselt suured on kulutused ka koerte ja kasside kiibistamisele. Kruusimägi märkis, et ilmselt on Tallinn nii rikas linn, et varsti hakatakse pealinna eelarvest rahastama ka tihastele läti keele õpetamist.

Kruusimäe sõnul on keskerakondlikus linnavalitsuses märgata ka teatud paanikat seoses riigikogus vastu võetud valimisseaduse muudatustega, mis võib järgmistel kohalikel valimistel keskerakondlaste ainuvõimu kärpida.

Eelarve läbis volikogus eile esimese ja teise lugemise, viimane lugemine toimub järgmisel nädalal. Tallinna tuleva aasta eelarve mahuks on kavandatud 8,1 miljardit krooni.

Kruusimäe erakonnakaaslane Indrek Raudne tegi eile volikogus ka ettepaneku kärpida linnaeelarvet, kuid linnapea Edgar Savisaar tõrjus selle kinnitusega, et linn on erinevalt riigist oma tuleva aasta eelarve väga ettevaatliku teinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles