Tallinnas avatakse neljapäeval Vene infokeskus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas tegutseva Puškini Instituudi baasil alustab neljapäeval Tallinnas tööd Vene infokeskus, selle tööd toetab fond Vene Maailm.


Tallinnas avatav Vene infokeskus ei ole seda toetava fondi filiaal, kinnitas Puškini Instituudi juhatuse esimees Andrei Krasnoglazov teisipäeval, vahendas Interfax.


Infokeskuse avamisel osalevad fondi Vene Maailm tegevdirektor Vjatšeslav Nikonov ja euroopa programmide fondi juht Aleksei Gromõko.

«Vene infokeskus on Puškini Instituudile kingitus ja on instituudi omand. Seejuures võtab kõik keskuse avamise ja tegevusega seotud kulud endale fond Vene Maailm,» rääkis Krasnogalzov.

Vene infokeskused avatakse Vene Maailma toel üle maailma eesmärgiga tutvustada Venemaa kultuuri ja hariduselu ning soodustada vene keele õppimist.

Tasuta Vene infokeskuses on raamatukogu, sealt saab infot Venemaa kohta, lugeda Venemaa perioodilisi väljaandeid ning on võimalik juurdepääs Venemaa tasulistele andmebaasidele.

Kolmapäeval kohtub fondi Vene Maailm juht Nikonov Tallinnas Venemaa suursaadiku Nikolai Uspenski ja Eesti Moskva Patriarhaadi Õigeusukiriku pea metropoliit Kirilliga. Neljapäeval on Vene infokeskuse avamine ja pressikonverents.

Fondi Vene Maailm juhib politoloog Vjatšeslav Nikonov, hoolekogusse kuulub teiste seas ka välisminister Sergei Lavrov.

Tallinna Puškini Instituuti juhib Andrei Krasnoglazov, keda Putin autasustas 2007. aastal riikliku autasu - Puškini medaliga suure panuse eest vene keele ja kirjanduse populariseerimisse ning venekeelse hariduse edendamisse Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles