Savisaar hoiatas pressikonverentsil ajakirjandust

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar hoiatas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil ajakirjandust, sest talle olid vastumeelt suuremate Eesti ajalehtede juhtkirjad.

Savisaare sõnul luges ta täna kolme Eesti juhtiva ajalehe juhtkirju, mis käsitlesid Keskerakonna esimehe ja kaitsepolitsei vahelist sõnelust ning leidis, et ajalehed peegeldavad Isamaa ja Res Publica liidu (IRL) liikme Ken-Marti Vaheri seisukohti.

«Võtsin ette Vaheri selgitused asjade kohta ning panin need kokku tänaste päevalehtede juhtkirjadega ning ma väidan, et nii nagu politseinikud, ei viitsi ka ajakirjanikud tööd teha - asju on üle võetud lausa lõikude kaupa,» väitis Savisaar.

Ta märkis, et Vaher räägib sellest, kuidas Keskerakond tahab linnavalitsuses lahvatanud pistiseskandaalist tähelepanu kõrvale juhtida ning sama kirjutavad Eesti Päevaleht ja Postimees. Savisaare sõnul heidab ajakirjandus talle ette, et ta tahab uurimist naeruvääristada.

«See on väga ohtlik seisukohavõtt tänases ajakirjanduses, sest ma arvan, et varem või hiljem pöördub see asi teie enda vastu mõnes asjas,» lausus ta pressikonverentsil ajakirjanikele.

Savisaar rõhutas taas, et tema hinnangul on poliitikud sekkunud politsei ja prokuratuuri töösse.

Savisaar kritiseeris ajakirjandust ka hiljuti lahvatanud skandaali eest, mille keskmes on maksupettuse eest karistatud ja Pirita linnaosavalitsuses töötav Mart Külv.

Savisaare hinnangul ei olnud see rünnak juhuslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles