Pealinna mängur

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Pm

Edgar Savisaare lemmikmäng on kukepoks. Seda on aga üksi kole raske mängida. Võib kummuli minna. Selleks et mäng hästi välja tuleks, on vastast vaja. Niisiis otsibki Savisaar endale võrdväärset sparringupartnerit, kes kannataks ära nii korraliku kukepoksi kui ka vahepealsed löögid allapoole vööd.


Kuna kapo ega prokuratuur ei soovinud Ivo Parbuse pistiseasja teemal Savisaarega noort kukke etendada, üritas linnapea kapot jõhkralt allapoole vööd tabada. Selle võttega jäi Savisaar aga jänni, sest vastane eelistas poksile malet. Nii liigutaski kapo sel nädalal hoopis etturitena linnaametnikke ringi ja lasi neil kordamööda ülekuulamistel käia. Selgitamaks, kes on linnaplaneerimises ratsu, kes vanker või lipp. Kuningas Parbus istub juba niigi trellide taga.



Savisaar suutis küll hasartse vehkimisega palju energiat kulutada ja suuga pressikonverentsisaali mitmel korral soojaks kütta, tulemus jäi aga saamata. Seevastu kapo juht Raivo Aeg ja riigiprokurör Norman Aas korraldasid pressikonverentsi selleks, et selgitada, mis sorti mängu kapo mängida üritab.



Savisaar ei arvestanud ilmselt sellega, et kapo võib ühel heal päeval pika norimise peale malelt sujuvalt üle minna kabele, kus saab nuppe korraga nii palju maha võtta, kui neid hooletult lauale on jäetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles