Liinibusside avariis mõlgiti seitset autot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed jätavad väiksemad kahjustused autodel sageli parandamata.
Inimesed jätavad väiksemad kahjustused autodel sageli parandamata. Foto: Lugeja

Eile õhtul põrkasid Tallinnas kokku kaks liinibussi, avarii tõttu teel libisema hakanud tühi buss riivas kokku vähemalt seitset parkivat sõiduautot.

Kaks Tallinna autobussikoondise liinibussi põrkasid kokku eile õhtul kella 20 paiku Ehitajate tee ja Vilde tee ristmikul.

«10. liini buss sooritas rohelisega Ehitajate teelt vasakpööret Vilde teele Szolnoki suunas. Teine buss, mis oli töö lõpetanud, tuli Nõmme poolt otse mööda Ehitajate teed tühjalt Mustamäele garaaži, riivates ristmikul pööret lõpetavat 10. liini bussi paremat taganurka. Ka teisele bussile põles fooris roheline tuli,» rääkis Tallinna autobussikoondise pressiesindaja Sirje Roht.

Nõmme poolt tulnud tühi buss kaotas pidurdamisega juhitavuse ja sattus libeduse tõttu pöördesse, põrgates vastu tänavavalgustusposti ja selle taha pargitud sõiduautodele.

Pealtnägija sõnul sai mõlke vähemalt seitse autot.

Ükski inimene avariis vigastada ei saanud.

Liiklusõnnetuse kahjud on hindamisel. «Bussi poolt sõiduautodele tekitatud kahju hüvitab kindlustus. Meie bussid on kindlustatud Salva Kindlustuses ja palume kannatada saanud sõiduautode omanikel pöörduda Salva Kahjukäsitluse OÜ poole,» märkis TAKi pressiesindaja.

«Liikluseeskirja kohaselt peab juht, kes asub manöövrit sooritama, tagama selle ohutuse. Lõpliku süülisuse osas annab vastuse politseiuurija, kuid kindlasti ei hinnanud mõlemad bussijuhid teeolusid ja ilmastikutingimusi objektiivselt,» sõnas Roht.

Põhja politseiprefektuuri vanempressiesindaja Aleksandra Šljušenkova sõnas, et asjaolude selgitamiseks on algatatud väärteomenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles