Reporter.ee: Nõmme turg muutub purskkaevuga jalutuskohaks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimased ostud pudukaupade putkast, mille katusel trobikond kõutse aega surnuks lööb. Kusjuures igat karva kassid olid Nõmme turu stammkunded, kes müüjatelt ninaesist noolisid.
Viimased ostud pudukaupade putkast, mille katusel trobikond kõutse aega surnuks lööb. Kusjuures igat karva kassid olid Nõmme turu stammkunded, kes müüjatelt ninaesist noolisid. Foto: Peeter Langovits

Skandaalse kuulsusega Nõmme turg peaks plaanide kohaselt mõne kuuga purskkaevuga jalutuskohaks muutuma.

«Kui me vaatame tänaseid turge Eestis, siis meie loome heas mõttes sotsiaalset parki, kus on inimestel põhjust tulla ka jalutama,» rääkis Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra Reporter.ee'le. «Siin on purskkaev, siin on võimalik inimestega suhelda.»

Vanast turust jäävad alles vaid muinsuskaitse all olev ajalooline peahoone ning mõned platsi tagaosas asuvad uuemad putkad.

Uuele Nõmme turule antakse ka uued ülesanded.

«Osa turust tuleb teisaldatavate lettidega,» kirjeldas Vakra. «See annab meile võimaluse aastaajal, kui müügitegevus välitingimustes ei ole kuigi aktiivne, nagu näiteks jaanuaris ja veebruaris, avada näiteks liuväli või viia seal kevadel läbi Nõmme kevadpäevi või muid laatasid.»

Vakra loodab, et selle sammuga kasvab ka turukultuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles