Tallinna vangla alale rajatakse avatud elurajoon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuuribüroo KOKO Arhitektid OÜ visioon Tallinna Vangla asemele rajatavast rajoonist Magisini tänava piirkonnas. Pildil on hallina uued majad ning valged on olemasolevad majad. Pildil ka Veerenni tänava ringristmik.
Arhitektuuribüroo KOKO Arhitektid OÜ visioon Tallinna Vangla asemele rajatavast rajoonist Magisini tänava piirkonnas. Pildil on hallina uued majad ning valged on olemasolevad majad. Pildil ka Veerenni tänava ringristmik. Foto: KOKO Arhitektid OÜ

Riigi Kinnisvara AS ja KOKO Arhitektid OÜ esindajad allkirjastasid täna lepingu detailplaneeringu koostamiseks Tallinnas Magasini 35 kinnistule, kust nelja aasta pärast Tallinna vangla ära kolib.

Lepingu maksumus on 950 000 krooni ning detailplaneering valmib eeldatavasti 2010.a lõpuks. Ala saab arendama hakata 2012. aastal pärast Tallinna vangla valmimist Maardus.

KOKO Arhitektide töö «Ereroheline» valiti 7. novembril praeguse Tallinna vangla territooriumi asemele rajatava kvartali mahulise planeeringu arhitektuurivõistluse võitjaks viie osaleja seast.

Võidutöö näeb ette enam kui paarikümne valdavalt kolmekorruselise korter- ja ärimaja ehitamise piirkonda.

«Magasini tänava kvartal asub miljööväärtusliku ala naabruses ja planeeringulahendus jätkab mõtteliselt sealset madalate kortermajade stiili,» sõnas RKAS arendusosakonna juhataja Hannes Kuhlbach.

«Tulevikus Lõunaväila valmimisel avardub alale transpordiga senisest parem ligipääs,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles