Kontrolöride uus rekord - trahv minutilise parkimise eest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas sai üks pere 3. jaanuaril trahvi, kui jättis oma auto üheks minutiks Kalevi Spa ette.

Vahejuhtum toimus 3. jaanuaril, kui tallinlane Andrei Neverov läks minutiks Kalev Spa hotelli, et ära viia seal peatunud sõpradele paar pakki, kirjutab venekeelne Postimees.ee.

Umbes minuti pärast tagasi tulles sai ta 480-kroonise trahvikviitungi, kuna jättis parkimise eest tasumata.

Auto peatus minutiks

Pere pöördus hotelli administratsiooni poole turvakaamerate salvestuste vaatamiseks ja neilt on näha, et kell 13.06,40 sõitis hotelli ette punane Renault.

22 sekundi pärast sulges Neverovi naine autoukse ja pani signalisatsiooni peale, aga 14 sekundi pärast sisenes perekond hotelli.

Kell 13.07,55 lähenes sõidukile Ühisteenuste kontroll, pildistas seda ja kell 13.08 kirjutas välja trahvikviitungi.

«Ma ei mäleta, kuidas läbi mingite uste hüppasin hotellist välja. Mulle anti trahvikviitung, mis oli välja kirjutatud kell 13.08 ja öeldi, et võin oma õiguste kaitseks pöörduda kohtusse, Trahv 40-50 sekundi eest, see on täiesti uskumatu,» rääkis Neverov.

Mehe sõnul seisid kontrolörid parkimiskoha lähedal ning ilmselt hakkasid kohe nende auto suunas liikuma, kui nad hotelli sisenesid.

Mees nõuab moraalse kahju hüvitamist

Mehe sõnul palus ta kontrolöre trahvikviitungit mitte välja kirjutada, viidates sellele, et  parkis auto ainult asjade maha laadimise hetkeks, kuid temaga käituti ebaviisakalt.

Mees osutas Ühisteenuste lehel olevale parkimise mõistele. Sellekohaselt on parkimine sõiduki ettekavatsetud seismajätmine kauemaks, kui seda on vaja sõitjate peale- või mahaminekuks või veose laadimiseks.

«Videolt on näha, et ma kulutasin külalistele asjade hotelli viimiseks 30-40 sekundit. Sealjuures ei püüa Ühisteenuste kontrolörid tegutseda parkimiskorra alusel, vaid oma korporatsiooni huvidest lähtudes,» sõnab mees. Ta lisas, et nõuab ettevõttelt moraalse kahju hüvitamist.

Ühisteenused: kontrolörid käitusid õigelt

Ühisteenuste pressiesindaja Krista Hundi sõnul käitusid kontrolörid õigesti. Ta tuletab meelde, et Tallinna linnavalitsuse korralduse kohaselt võivad 15 minutit tasuta parkida vaid juhul, kui parkimisaeg on parkimiskellal fikseeritud.

«Antud juhul juht ei fikseerinud parkimise algusaega ja seetõttu polnud tasuta parkimisaja arvestus võimalik. Sellisele järeldusele on jõudnud erinevad kohtuinstantsid [sarnaste juhtumite puhul - toim],» ütles Hunt ja lisas, et parkimise algusaeg tuleb fikseerida enne autost lahkumist.

Tema kinnitusel käitusid kontrolörid korrektselt, sest nende saabudes ei olnud sõidukis kedagi ja polnud võimalik oletada, millal ta parkimiskohale saabus.

Samuti polnud kontrollimise hetkel tasutud parkimistasu. Kui juht selle trahvi vaidlustab, siis lahendab küsimuse Tallinna transpordiamet.

«Ühisteenused vabandavad, kui meie töötajad ei andnud juhile piisavalt täpset infot,» lisas Hunt.

Parkimiskell oli olemas

Neverovi sõnul oli tal sõidukis olemas parkimiskell, kus oli fikseeritud kellaaeg. «Kui ma tormasin hotellist välja ja hakkasin kontrolöridega rääkima, siis avasin tagumise ukse, võtsin kella ja näitasin seda,» rääkis juht. Talle öeldi, et parkimiskell peab olema armatuurlaual esiklaasi taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles