Surmaga lõppenud õnnetuse võis põhjustada trollijuhi ettevaatamatus

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poisiga juhtunud traagilise õnnetuse sündmuspaik.
Poisiga juhtunud traagilise õnnetuse sündmuspaik. Foto: Reporter.ee/Kanal2

Politsei algatas kriminaalmenetluse 13-aastase poisi surmaga lõppenud õnnetuse uurimiseks paragrahvi alusel, mis käsitleb sõidukijuhi ettevaatamatut tegutsemist.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Maria-Elisa Rannajõe sõnul on kriminaalmenetlust alustatud karistusseadustiku paragrahv 423 alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklus- ja käitusnõuete rikkumist ettevaatamatusest.

Karistusseadustik näeb mootor-, õhu- või veesõiduki või trammi või raudteeveeremi juhi poolt liiklus- või käitusnõuete rikkumise eest ettevaatamatusest, kui sellega on tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud inimese surm, rahalist karistust või kuni kolmeaastast vangistust.

Traagiline õnnetus juhtus eile kella 19.59 ajal Tallinnas Endla tänav 45 juures asuvas Taksopargi ühissõidukite peatuses.

Esialgsetel andmetel jäi 13-aastase poisslapse käsi trolli sulguva ukse vahele kinni ja sõitma hakates viis troll ta tasakaalust välja, mistõttu jalakäija kukkus trolli rataste alla ning troll sõitis temast üle.

Jalakäija hukkus sündmuskohal. Trolli juhtis 56-aastane Sergei.

Tallinna trammi- ja trollibussikoondise liiklusteenistuse direktor Meelis Tartu ütles, et juht oli 12-aastase staažiga tubli mees, roolis kaine ning sel päeval neli tund tööl olnud ehk ta ei olnud ületöötanud. Samuti märkis Tartu, et troll läbis umbes kuu aega tagasi tehnilise ülevaatuse.

«Minul puudub hetkel teadmine, millistel asjoludel õnnetus juhtus,» lausus ta. «Politsei uurimine peab nüüd selgeks tegema, et mis seal ikkagi toimus.»

Tartu sõnul on temale näiteks seni selgusetu, kas õnnetus toimus peatuses seistes või oli troll juba liikuma hakanud ning kas poiss jooksis trolli peale. «Siin on palju lahtisi otsi,» lisas ta.

Tartu rääkis, et trollijuht oli eile pärast õnnetust šokis ning ta viidi kiirabihaiglasse turgutamisele, kus ta sai rahusteid. «Ta lubas täna läbi tulla, võib-olla vajab ta haiguslehel olemist,» märkis Tartu. «Igatahes sel nädalal me teda tööle kindlasti ei lase, sellest on vaja toibuda.»

Tallinnapostimees.ee kutsub lugejaid üles jagama uudise kommentaarides oma ebameeldivaid kogemusi trolli-, trammi- või bussijuhtide tegevuse kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles