YIT kavandab Kalamajja 1000 elanikuga rajooni

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on maja aadressil Uus-Kalamaja 19.
Pildil on maja aadressil Uus-Kalamaja 19. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnavalitsus kavatseb homme heaks kiita ja avalikule väljapanekule saata Uus-Kalamaja 10 detailplaneeringu, mille järgi saaks YIT Ehitus võimaluse rajada Kalamajja elurajooni umbes 1000 inimesele.

Planeering näeb ette 15 uue äri- ja elumaja ehitamise. Majad tulevad kolme- ja neljakorruselised ning neis on ühtekokku ette nähtud 410 korterit.

Praegu on planeeringuga hõlmatud ligi viie hektari suurune ala linnavalitsuse andmetel suletud ja räämas tootmismaa.

Rajatavatele elamutele on ette nähtud ühised suured krundid ning ühel krundil olevaid hooneid hakkab ühendama ühine maa-alune parklakorrus.

Planeeringu materjalide kohaselt kavandatakse elukeskkonda, kus pearõhk on pereeluks vajaliku keskkonna loomisel: rohelus, poolprivaatsed õuealad, avalikud mänguväljakud, rahustatud liiklusega tänav, suhteliselt suured korterid.

Planeering näeb ette ka Kalaranna tänava pikendust, kust peaks tulevikus kulgema hakkama ka ühistransport.

Juurdepääs planeeringualale on kavandatud Küti, Salme, Noole ja Uus-Kalamaja ja perspektiivse Kalaranna tänava kaudu. Ala läbiv kvartalisisene tänav on kavandatud valdavalt ühesuunalise aeglustatud liiklusega tänavaks.

Uus-Kalamaja tänav 10 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamist taotles Aktsiaselts YIT Ehitus 24. märtsil 2005 registreeritud avaldusega ning firmale anti anti 11. oktoobril 2007 üle detailplaneeringu koostamise ja koostamise finantseerimise õigus.

Pärast avalikustamist peab planeering uuesti läbima Tallinna linnavalitsuse istungi ning vaidluste olemasolu korral otsustab selle saatuse linnavolikogu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles