Viimsi lubab Prangli saarele puhkekeskuse rajada

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelnase sadam Pranglis.
Kelnase sadam Pranglis. Foto: Küllike Rooväli

Viimsi vallavolikogu kehtestas eelmisel nädalal detailplaneeringu, mis näeb 15 kämpinguhoonega puhkekeskuse rajamist Prangli saarele.

Kokku tuleb puhkekeskusesse 19 maja, sest lisaks puhkemajadele ehk kämpingutele on plaanis rajada ka teenindushoone ja abihooned. 15 kämpingut on kuni 12-ruutmeetrise ehitusaluse pindalaga ja kuni viie meetri kõrgused vundamendita hooned.

Tulevase puhkekeskuse ala asub Prangli saarel Kelnase külas, piirnedes põhjas ja idas Soome lahega, lõunas reformimata jätkuvalt riigi omandis oleva maaga (ranna-ala) ja läänes kinnistuga Liiva.

Tegu on Kelnase sadama lähedal asuva mereäärse kinnistuga, kuhu on varem rajatud tantsulava ja lõkkeplats ning sellisena on kinnistu olnud sobilik rahvaürituste korraldamiseks. Piirnevatel aladel hoonestus puudub, lähimad hooned asuvad kinnistu läänepoolsest piirist umbes 300 meetri kaugusel.

Detailplaneering on kooskõlas Prangli saare üldplaneeringus määratuga, mille järgi on ala ette nähtud telkimise kohaks, mida läbib matkarada ning kinnistuga piirneval alal on supelrand ja perspektiivne lautrikoht.

Ka 2007. aastal valminud Prangli saare arengukava näeb ette turismi- ja puhkemajanduse arendamist. Prangli saarel on 131 elanikku ning saar asub Viimsi poolsaarest vähem kui 10 kilomeetri kaugusel. Koos Aksi (ehk Väike-Prangli) ja Keri saarega moodustab ta ühtse aheliku.

Saare pindala on 6,4 ruutkilomeetrit ning veetee pikkus enim kasutatud mandri ja saare vahelise ühenduse pidamiseks Leppneeme ja Kelnase sadamate vahel on 18 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles