Austria firma tahab Tallinna südalinna rajada üle poole miljardi maksva ärihoone

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maantee 31 asunud puumajad võeti palkhaaval lahti mullu suvel.
Pärnu maantee 31 asunud puumajad võeti palkhaaval lahti mullu suvel. Foto: Mihkel Maripuu

Austria firma Soravia Group tahab Tallinna kesklinna Pärnu maantee ja Süda tänava piirkonda rajada suure hoone, kus on nii poode, kortereid ja kontoreid ning mis läheb maksma ligi 550 miljonit krooni.

Firma Tallinna piirkonna üks juhte Evgenij Milevskij ütles Tallinnapostimees.ee`le, et firma eesmärgiks on alustada aadressile Pärnu maantee ja Süda tänava piirkonda kerkiva uue hoone ehitust sel suvel ning aastaks 2011 see valmis saada.

Milevskij sõnul tuleb rajatavasse kompleksi kontrorid ja poed Pärnu maantee poolsesse äärde ning korterid Süda tänava poolsesse äärde. Rajatava hoone hinnaks pakkus ta 35 miljonit eurot ehk umbes 550 miljonit krooni.

Austria firma hakkas ala tulevikku kavandama kaks aastat tagasi ning mullu juulis esitas Soravia Center OÜ linnaplaneerijatele planeeringu algatamiseks ka eskiisi. Planeering hõlmaks ühtekokku kaheksat kinnistut (Pärnu mnt 31, Pärnu mnt 33, Pärnu mnt 35, Pärnu mnt 37, Pärnu mnt 41, Pärnu mnt 41a, P.Süda tn 2/2a ja P.Süda tn 4) ja nende lähiala, kuid kogu see ala ei kuulu Soraviale.

Soravia Center OÜ-le kuuluvad kinnistud Pärnu maantee 31 ja Süda tänav 4. Planeeringu eesmärgiks nimetas firma nende käes olevate kruntide liitmist ning kuni 11-korruselise äri- ja eluhoone ehitamist.

2007. aasta suvel võeti Pärnu maantee 31 krundilt uushoonestuse jaoks palkhaaval lahti ka seal varem olnud kaks ajaloolist kahekorruselist puumaja.

Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd lausus, et Soravia taotletud planeeringut pole veel algatatud, sest kõigepealt tegeletakse eskiisi ja võimalike ehitusmahtude paika panemisega. Samas märkis ta, et suvel uut hoonet juba ehitama hakata pole ebareaalne.

Mänd lausus, et planeeringu eskiis on praegu linna erinevate amektondade vahel kooskõlastamisel ning planeeringu menetlemise kiirus sõltub paljuski sellest, kui palju märkusi teevad ametkonnad, kui kiiresti firma nendele reageerib ja vajalikud uuendused sisse viib ning kas hiljem planeeringu avalikustamisel laekub sellele ka proteste.

Mänd tõdes samas, et praegu ei räägita enam 11-korruselisest majas vaid madalamast. Täpset korruste arvu ei osanud ta öelda, kuid märkis, et see peaks jääma samasse suurusjärku teiste Pärnu maantee äärsete majadega.

Tulevikus hakkab uue ärihoone juurest kulgema Rävala puiestee pikendus, samuti on selle vahetus naabruses legendaarne Süda tänava hõlmikpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles