Iru vanurid koliti ajutiselt Valgamaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Iru hooldekodu renoveerimistööde tõttu koliti osa hooldekodu asukaid ajutiselt ümber Valgamaale Hellenurme hooldekodusse, kuhu nad jäävad pooleks aastaks.

Iru hooldekodu 42 hoolealust paigutati ajutiselt ümber, sest hooldekodu renoveerimistööd jõudsid lõppjärku - viimase renoveeritava elumaja sisetöödeni.

Iru hooldekodu direktori Terje Salo sõnul eelnes ümberkolimisele põhjalik eeltöö klientide ja nende lähedastega. «Kolimine sujus viperusteta ja hiljuti renoveeritud Hellenurme hooldekodu võttis oma ajutised uued asukad soojalt vastu,» ütles Terje Salo.

Iru hooldekodu vanurid jäävad Hellenurme kuni juunikuu lõpuni.

Iru hooldekodus on käsil viimase, seni kõige halvemas seisus olnud elumaja renoveerimine. Tööde käigus laiendatakse fuajeed ning remonditakse saal, millega paranevad oluliselt ka vanurite vabaaja veetmise võimalused.

Majja ehitatakse uus lift ja töötajad saavad avaramad riietus-, duši- ja tualettruumid.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on linn kümne aastaga renoveerinud Iru hooldekodu enam kui 100 miljoni krooni eest.

Iru hooldekodus on praegu 385 voodikohta 1-4-kohalistes tubades. Hooldekodu elanikest 260 vajab üldhooldust, ülejäänud ka õendusabi.

Hooldekodu elanikele pakutakse lisaks majutusele ja hooldusele ka sotsiaalnõustamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles