Sotsid nõuavad Harku rabametsa kaitse alla võtmist

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harku rabamets.
Harku rabamets. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraadid toetavad Nõmme Tee Seltsi algatust Harku rabametsa kaitse alla võtmiseks ning on vastu autotee viimisele läbi rabametsa.

Nõmme Tee Selts koos teiste kodanikeühendustega tegi 2005. aastal ettepaneku luua Harku rabametsa alasid hõlmav looduskaitseala, mis oleks ühenduses juba loodud Nõmme-Mustamäe maastikukaitsealaga, teatasid sotsiaaldemokraadid.

Ideed toetas partei kinnitusel tookord ka keskkonnaministeerium, kuid paraku ei ole kaitseala loomiseni tänaseni jõutud.

Sotsid tunnustasid Nõmme halduskogu ja Nõmme linnaosavanema Rainer Vakra otsust mitte kooskõlastada Tähetorni tänava ja Tabasalu-Juuliku maantee ühendustee ehk Pääsküla möödasõidutee trassi.

Sotsiaaldemokraatide Nõmme-Mustamäe osakonna esimees Lennart Mängli avaldas lootust, et lõpuks ometi võetakse kõnealune teetrass välja ka linnavalitsuse poolt algatatud teemaplaneeringust Tallinna tänavavõrk ja kergliiklusteed.

«Tallinna läänesuunalised liiklusprobleemid laheneksid, kui asutaks ellu viima nn Lõunaväila projekti,» ütles Mängli. «Selleks puudub tänasel linnavalitsusel aga tahe, sest Lõunaväil nõuab koostööd riigi ja ümbritsevate valdadega, kellele tänane Tallinna linnavalitsus soovib aga vaid vastanduda.»

Lennart Mängli arvates valitseb täna suur oht, et vaatamata nõmmekate tahtele üritab Keskerakonna juhitav linnavalitsus siiski teed läbi looduskaitse väärtusliku Harku raba piirkonna ehitada.

Tallinnapostimees.ee andmetel on Tallinna keskkonnaamet praeguseks tellinud Harku metsa kohaliku kaitse alla võtmise algatamiseks ekspertiisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles