Prokurör nõudis Ringmaale eluaegset vangistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ringmaa Harju maakohtus vastakuti riikliku süüdistaja juhtivprokurör Margus Kurmiga.
Märt Ringmaa Harju maakohtus vastakuti riikliku süüdistaja juhtivprokurör Margus Kurmiga. Foto: Toomas Huik

Riigiprokurör Margus Kurm nõudis täna kohtus Pae tänava pommiplahvatuste korraldamises süüdistatavale Märt Ringmaale eluaegset vangistust.


Prokuröri sõnul on Ringmaa süü 7 inimese surmaga lõppenud pommiplahvatuste korraldamises tõendatud.

Lisaks ulatub plahvatustega tekitatud kahju, mida Ringmaalt süüdimõistmise korral välja nõutakse 7,9 miljoni kroonini.

Süüdistuse kohaselt korraldas Ringmaa aastatel 1998-2005 11 plahvatust, milles hukkus 7 ja sai vigastada 6 inimest, varalist kahju tekitati plahvatustega üle 7 miljoni krooni. Kaks plahvatust jäid katse staadiumisse, kuna lõhkeseadeldis ei plahvatanud.

Riigiprokurör pidas tõendatuks Ringmaa süüd kõigi plahvatuste toimepanemises nii lõhkeseadeldiste valmistamises kui ka nende sündmuskohale toimetamises.

Eluaegse vangistuse taotlemise põhjenduseks tõi riigiprokurör väite, et nende plahvatuste puhul on tegemist kõige ohvriterohkema kuritegude seeriaga Eesti ajaloos.

Veel süüdistatakse Ringmaad pensioniametile valeandmeid sisaldava tööraamatu esitamises. Selle alusel maksti Ringmaale 2001. aasta maist kuni 2005. aasta novembrini alusetult vanaduspensioni kokku 20 255 krooni.

Protsess jätkub kell 14.30 Ringmaa kaitsja kõnega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles