Lasnamäel toimub kahtlane parklaäri

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel käib kahtlane parklaäri.
Lasnamäel käib kahtlane parklaäri. Foto: EEVA KAUN/POSTIMEES

Tallinnas Lasnamäel saavad firmad tasuliste parklate pidamiseks sobivaid platse juba aastaid linnaosavalitsuselt üürida miinimumhinnaga ja otsustuskorras, teised linnaosad korraldavad selleks aga enampakkumisi ning saavad ka kuni neli korda suuremat üüritulu.


«Lasnamäe on ainuke linnaosa, kus juba aastaid selline jama käib, kõik antakse ainult otsustuskorras üürile. Minul pole õnnestunud sinna pääseda,» kurtis üks anonüümsust palunud parklaärimees, kirjutab

Äripäev

.


Trikk on ka selles, et otsustuskorras maa rendile andmise korral saab linnaosa ühele linnavalitsuse määrusele viidates küsida minimaalset üüri, kõigest 2 kr/m2 kuus.

Turuhind on aga ammu vähemalt 4-5 krooni, makstakse ka 7-8 krooni ruutmeetri eest. Näiteks eelmisel suvel kruviti Mustamäel Tammsaare tee 92 parkla enampakkumisel hind 8,75 kr/m2 peale kuus.

Lihtne arvutus näitab, et enampakkumiste korral võiks Lasnamäe linnaosa aastas vähemalt paar miljonit krooni lisaks teenida.

Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Peeter Moorast põhjendas konkursside mittetoimumist sellega, et tegemist on viletsa äriga ning 2 kr/m2 ongi Lasnamäel turuhind.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles