Kunstiakadeemia hargneb üle Tallinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstiakadeemia tudengid korraldasid mullu kesksuvel Tallinna kesklinnas oma kooli juures temaatilise performance'i, millega taotlesid uue õppehoone ehitust 2011. aastaks.
Eesti Kunstiakadeemia tudengid korraldasid mullu kesksuvel Tallinna kesklinnas oma kooli juures temaatilise performance'i, millega taotlesid uue õppehoone ehitust 2011. aastaks. Foto: Peeter Langovits

Järgmisel aastal algava kunstiakadeemia uue õppehoone ehituse ajaks kolib õppeasutus oma inimesed ja vara laiali üle Tallinna asuvatesse hoonetesse, muu hulgas Toompeale.


Akadeemia haldus- ja finantsdirektor Andri Simo ütles, et uue õppehoone ehitamise ajaks oli vaja leida ligi 7000 ruutmeetrit lisaruumi. Sellest ligi pool leiti endises kunstimuuseumi hoones Toompeal Kiriku plats 1.



«Seal on pinda umbes 3000 ruutmeetrit, millest enamiku moodustavad suured ateljeed ja kaks keskmise suurusega saali,» rääkis Simo. Kunstimuuseumi kolib vabade kunstide teaduskond, samuti hakkavad seal toimuma ülemajalised loengud.



Samuti on sõlmitud kaheaastane rendileping Estonia pst 7 ehk Teaduste Akadeemia endise hoone ruumide kasutuselevõtuks. Seal on pinda ligi 4400 ruutmeetrit ja sinna kolivad disainiteaduskond, raamatukogu ja administratsioon, keldrisse tehakse töökojad.



Soodsad lepingud


Kunstiakadeemia jaoks vajavad mõlemad hooned ümberehitusi. Kunstimuuseumi hoones teeb seda kunstiakadeemia ise, Estonia pst 7 hoones rendileandja OÜ Teatri Maja, mis investeerib selleks ligi 2,5 miljonit krooni.



«Konkurssi me otseselt ei korraldanud, uurisime kahe kuu jooksul Tallinna kesklinnas erinevaid maju, mis sobiksid meile suuruse ja konfiguratsiooni poolest,» selgitas haldusdirektor.



Uus hoone kahe aastaga


Simo sõnul on büroopindu küll palju saadaval, aga need on kallid ega oleks suutnud mahutada kunstiakadeemia raamatukogu. «Samuti olid probleemid töökodade paigutamisega, sest sepikoda büroohoonesse ikka ei pane,» märkis ta.


Senisest intensiivsemalt võtab kunstiakadeemia uue maja ehituse ajal kasutusele ka olemasolevad ruumid Mustamäel Raja 11a, vanalinnas Suur-Kloostri 11a / Nunne 16 ning kesklinnas Gonsiori 9.



Uut hoonet kavatsetakse ehitama hakata järgmisel kevadel ja valmis peaks see saama kahe aastaga. «Hoone karp on loodetavasti püsti 2011. aasta sügisel. Edasine sõltub mööbli ja sisseseade hankimisest,» täpsustas Simo.



Praegu on käsil uue õppehoone projekteerimine, mis peaks lõppema selle aasta sügisel. Maja ehituseks on akadeemia arvestanud ligi 400 miljonit krooni, kuid Simo rõhutas, et kõik sõltub lõpuks riigihankest, mis kuulutatakse plaanide järgi välja hilissügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles