Ekslinnapea: Tallinnale võiks kaaluda maakonna staatuse andmist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardo Aasmäe.
Hardo Aasmäe. Foto: Peeter Lagovits

Eesti taasiseseisvumisaja esimene Tallinna linnapea Hardo Aasmäe ütles intervjuus Kuku raadio «Äratajale», et Tallinna haldusreformi ümber on praegu liiga palju kirgi, mistõttu mõistlikku lahendust on raske oodata.

Aasmäe ütles, et omal ajal tehti linnaosade loomisel spetsialistidega tihedalt koostööd ja nii sündis kaheksa linnaosa. Samas ei ole tema sõnul tegemist mingi püha arvuga, mida ei tohi muuta.

Aasmäe meenutas, et ajal, kui tema Tallinna linnapea oli, tuli kaotada Tallinna linna rajoonid, mis polnud funktsionaalsed ja mille piirid olid juhuslikult paika pandud.

Kõigepealt hakati määrama asumeid, kokku saadi neid pisut alla saja, siis hakati vaatama, kuidas lähedasemad ja sarnasemad asumid kokku tõmmata.

Ta lisas, et Lasnamäe ja Nõmme probleemid ja elulaad on täiesti erinevad. Kristiine linnaosa tekkis Aasmäe sõnul nii, et kokku pandi ala, mis jäi teistest üle. Täna on tal hea meel näha, et linnaosa hakkas siiski tööle.

Aasmäe sõnul on hõredama asustustega alade ühinemine loomulik, samas kui tihedama asustusega piirkonnad võiks olla eraldi.

Endine Tallinna linnapea käis välja ka mõtte, et ehk on Tallinna linn väärt maakonna staatust.

Mitmes riigis on suurlinnad maakonna staatuses. Ühe võimalusena pakkus Aasmäe välja ka võimaluse jagada Harju maakond kaheks - Ida- ja Lääne-Harjumaaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles