Keskerakonna küsitluse korraldasid K-kohukese autorid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võltsimiskahtlusega Tallinna rahvahääletuse koduleht.
Võltsimiskahtlusega Tallinna rahvahääletuse koduleht. Foto: Internet

Tallinna linnavalitsuse haldusreformi küsitluse taga on Keskerakonnale lähedal seisev ja varemgi partei kampaaniaid ja küsitlusi korraldanud firma Nitro FX, mille omanikfirma juhatusse kuulub Idea juht Mark Eikner.


Nitro FX on korraldanud Keskerakonnale ja linnale ja teisi sarnaseid kampaaniaid, näiteks Linnateatri ja Kultuurikatla rahastamise skandaalse küsitluse. Firma kodulehel tehtud tööde all on kirjas aga ka mäng «Juhi nagu Ansip» ja Edgar Savisaare blogi, kirjutab

aripaev.ee

.

Nitro FXi juht Lassi Nummi kinnitas, et Tallinna linn tellis firmalt sellise küsitluse.

Küsimusele, kuidas tekkis haldusreformi hääletuse internetileheküljel anomaalia, kus hommikul hääletanuid oli üle 27 000 ja ennelõunaks oli see arv kahanenud 25 000ni, vastas Nummi: «See tekkis sellest, et hommikul tööle tulles nägime, et paljud hääled ei tulnud nii-öelda loomulikku teed pidi ja nende taga polnud reaalseid inimesi, vaid tööle oli pandud automaat. Need hääled läksid mahaarvamisele.» Seda, kas tegu oli ei- või jah-häältega, Nummi täpselt öelda ei osanud.

Nitro FX omanikfirma Nitro Baltic juhatusse kuuluv Mark Eikner on aga Idea juht ning kuulsa K-kohukese kampaania autor. Krediidiinfo andmetel ulatub 18. veebruari seisuga Nitro FX maksuvõlg 351 500 kroonini, intressivõlg ligi 11 000 kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles