Volikogu püstitas linnaosade kaotamisel kiirusrekordi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Linnavolikogu võttis teisel lugemisel vastu Tallinna põhimääruse muutmise eelnõu, mis kaotab Tallinna linnaosad ja moodustab nende asemele kümme piirkondlikku osakonda.


Tähelepanuväärne oli kiirus, millega volikogu hääletas opositsiooni parandusettepanekud maha ja võttis linnavalitsuse ettepanekud vastu. Pärast kaks tundi kestnud sõnavõtte pani volikogu esimees Toomas Vitsut parandusettepanekud konveiermeetodil hääletusele. Volikogu paberimajanduses valitses segadus ning paljud volikogu liikmed kurtsid, et sellise kiiruse juures pole võimalik aru saada, mida hääletatakse.

40 minutiga hääletas volikogu Keskerakonna häältega maha ligi 70 opositsiooni parandusettepanekut. Iga ettepanek sai 27-32 vastuhäält, sõltuvalt sellest, mitu keskerakondlasest linnavolinikku parajasti saalis viibis.

Seejärel pandi üksteise järel hääletusele linnavalitsuse 36 parandusettepanekut, mis võeti vastu 17 minutiga. Peale seda pandi eelnõu tervikuna hääletusele ja võeti 35 poolt- ning 19 vastuhäälega vastu.

Eelnõu näeb ette, et kaheksa piirkonda moodustatakse praeguste linnaosade baasil. Neile lisanduvad eraldi piirkondlikud osakonnad Kadrioru ja Ülemiste piirkonna teenindamiseks.

Kadrioru teeninduspiirkond koosneks Kadrioru, Raua ja Torupilli asumitest. Ülemiste teeninduspiirkond moodustuks praeguste Kesklinna ja Lasnamäe linnaosa territooriumide osadest, hõlmates Uuslinna, Sikupilli, Sõjamäe, Mõigu, Ülemiste ja Ülemistejärve asumid.

Koos linnaosade valitsustega kaovad ära ka valimistulemuste põhjal moodustatud halduskogud. Nende asemele tekivad piirkondlikud nõukojad, mille liikmed nimetab linnavolikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles