Tuletõrjujad ei pääse Mustika keskuse sissevarisenud katuse all tulekolletele ligi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustika keskuse põleng.
Mustika keskuse põleng. Foto: Kaitis Kollamets

Täna varahommikul süttisid Tallinnas Tammsaare teel Mustika kaubanduskeskuse laoruumid, põleng levis ka müügisaalidesse ning tulekahju tagajärjel varises sisse suur osa keskuse katusest.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja ütles kella 14 paiku Postimees.ee'le, et sissevarisenud katuse all põlevad endiselt tulekolded, millele kustutajad ligi ei pääse. 

Randoja sõnul tuuakse kohale rasketehnika, millega asutakse sissevarisenud lae- ja katusekonstruktsioone üles tõstma, et päästjad tulekolletele juurde pääseks. 

Postimees.ee reporter teatas kohapealt, et kella 10 paiku enam hoonest suitsu ei tulnud. Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja ütles Kuku raadiole, et kella 10 seisuga oli keskuse põleng suures plaanis kustutatud.

Põlengu käigus varises alla üle 1000 ruutmeetri hoone katusest ning päästetöötajad kustutavad selle alla jäänud tulekoldeid. Järelkustutustööd kestavad ilmselt veel mitu tundi.

Päästetöötajate sõnul levis tuli või suits pea üle terve keskuse, puutumata jäi Prisma peremarket. 

«Kaubanduskeskus on äärmiselt keeruline objekt tulekustutustööde seisukohalt. Tegemist on väga suure pindalaga ja põlevmaterjali on kauba näol palju. Samuti on päästjate sisenemisteed pikad ning ruumid on täitunud paksu suitsuga,»  ütles Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja rahvusringhäälingu raadiouudistele.

Postimees.ee reporterile ütles päästetööde juht, et põlengu epitsentrisse otsustati päästjaid mitte saata, kuna seal valitses tohutu kuumus.

Tulekahju puhkes kell 5.41 kaubanduskeskuse laohoones. Tulekahjus inimesed kannatada ei saanud.

Sündmuskohal on veel neli-viis päästemeeskonda koos lisatehnikaga.

Prisma peremarketi kommunikatsioonijuht kinnitas Postimees.ee'le, et tulekahju puhkes kaubanduskeskuse selles osas, kus asuvad elektroonika- ja mööblipoed. Päästekeskuse kinnitusel levis tuli laohoonest ka müügisaalidesse.

Kokku oli tules ligi 1000 ruutmeetrit kaubanduskeskuse pinda.

Põlengu tõttu sulges politsei terveks hommikuks liikluseks mõlemas suunas Tammsaare tee osa, mis jääb Mustamäe tee ja Laki tänava vahele. Praeguseks on tee taas avatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles