Sotsid tahavad trammidesse Eesti klassikute proosatekste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tramm.
Tramm. Foto: Raigo Pajula

Sotsiaaldemokraadid esitavad täna Tallinna volikogus eelnõu, millega tehakse linnavalitsusele ülesandeks panna 1. septembriks trammidesse lugemiseks välja Eesti kirjandusklassikute proosatekstid.

Eelnõu autori, sotsiaaldemokraadist kirjaniku Maimu Bergi sõnul on Edelaraudtee rongides toredat elevust tekitanud eesti luule, mida sõitjad saavad lugeda rongi akendele liimitud läbipaistvatelt kleebistelt.

«Seda algatust võiks ära kasutada ka Tallinna linnatranspordis. Eesti kirjandusest leiab ka proosast küllaga paarilauselisi tsitaate, mis sobivad iseloomustama meie tänapäeva elu-olu, olgu need siis kirjutatud möödunud sajandi esimesel poolel või möödunud aastal. Paneme ette pöörduda Eesti Kirjanike Liidu poole palvega sobivate tekstide leidmiseks,» ütles Berg.

Tekste võib kasutada esialgu Tallinna trammides ja kui idee leiab head vastuvõttu linlaste poolt, siis miks mitte ka teistes ühistranspordivahendites.

Sotsiaaldemokraatide hinnangul haakub algatus hästi Tallinna kui peatse Euroopa kultuuripealinna kontseptsiooniga. Samuti ei nõua selle teostus raskel ajal väga suuri kulutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles