Ülemiste City saab Ülemiste vanakese teemapargi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste City.
Ülemiste City. Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Lennujaama naabruses asuvasse Ülemiste City ärilinnaossa rajatakse skulptuuride park koos selle juurde kuuluva purskkaevude ja valgusmänguga.


Projekti initsiaator on ASi Mainor suuromanik ja nõukogu esimees Ülo Pärnits. «Ülemiste Vanakese legend on nii tallinlastele kui ka Tallinna külastavatele turistidele seni avastamata. Paljudes maailma linnades on sellised atraktsioonid olemas ja need töötavad väga hästi. Loodame selle projektiga muuta atraktiivsemaks nii Tallinna linna kui ka Ülemiste piirkonda," selgitas Pärnits oma ideed.

Teemapargi külastajatena nähakse ette eelkõige Tallinna külastavaid välisturiste, aga ka kohalikke elanikke, kelle jaoks on endise sõjatehase Dvigatel territooriumil asuv Ülemiste City ja seal asuv Eesti suurim restoran Mercado seni veel tundmatu maa.

Teemapargi skulpturaalse osa teostab skulptor Tauno Kangro, kelle esitatud nägemus sobib Pärnitsa hinnangul väga hästi kokku Ülemiste Vanakese legendiga. Teemapargile eelsoojenduseks on juba kirjastatud raamat «Ülemiste Vanake», mille autor on Arvo Valton ja kunstnikuks Jaan Tammsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles