Keskraamatukogu koolitab tööotsijaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna keskraamatukogu Liivalaia osakond.
Tallinna keskraamatukogu Liivalaia osakond. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Keskraamatukogu korraldab koolitusi tööotsijatele, kes vajavad arvutikasutamise algõpetust ja juhendamist, kuidas leida internetis tööportaale või vormistada CV-d ja teisi dokumente.


«Tänases kiirelt muutuvas ühiskonnas vajavad paljud töö kaotanud inimesed uusi oskusi ja teadmisi. Raamatukoguhoidjad puutuvad oma igapäevases töös kokku töötutega, keda on vaja aidata info leidmisel nii internetist kui ajakirjandusest,» ütles keskraamatukogu avalike suhete juht Anneli Kengsepp.

Ta selgitas, et paljud tööotsijad ei tea, kuidas töökohale kandideerimiseks nõuetekohaseid dokumente vormistada. Seetõttu korraldatakse keskraamatukogu erinevates osakondades ja haruraamatukogudes koolitusi, kus pööratakse suuremat tähelepanu just tööotsijate vajadustele. Samuti tutvustatakse neile ID-kaardi kasutamise võimalusi, õpetatakse artiklite otsimist internetis ning e-posti aadressi tegemist.

Koolitused toimuvad Keskraamatukogu haruraamatukogudes, võõrkeelse kirjanduse osakonnas Liivalaia tänaval ning eestikeelse kirjanduse osakonna lugemissaalis Estonia puiesteel.

Tööotsijate koolitused
Kalamaja raamatukogus (Kotzebue 9/11) iga kuu eelviimasel laupäeval (vene keeles) ja iga kuu viimasel laupäeval (eesti keeles) algusega kell 10. Info telefonil ja eelregistreerimine 683 0970.

Kännukuke raamatukogus (E. Vilde tee 72) iga kuu esimesel laupäeval (eesti keeles) ja iga kuu teisel laupäeval (vene keeles) algusega kell 10. Info ja eelregistreerimine telefonil 683 0951.

Nurmenuku raamatukogus (Ehitajate tee 109a/2) reedeti kell 15. Koolitusi korraldatakse nii eesti kui vene keeles, info ja eelregistreerimine telefonil 683 0980.

Paepealse raamatukogus (P. Pinna 2) igal kolmapäeval algusega kell 14. Koolitusi korraldatakse nii eesti kui vene keeles, info ja eelregistreerimine telefonil 632 7463.

Pelguranna raamatukogus (Kangru 13) iga kuu esimesel laupäeval (eesti keeles) ja iga kuu teisel laupäeval (vene keeles) algusega kell 11. Info ja eelregistreerimine telefonil 683 0931.

Pirita raamatukogus (Metsavahi tee 19) reedeti kell 16. Koolitusi korraldatakse eesti keeles, info ja eelregistreerimine telefonil 683 0955.

Pääsküla raamatukogus (Pärnu mnt 480A) laupäeviti algusega kell 11. Info ja eelregistreerimine telefonil 680 3495.

Sääse raamatukogus (Sõpruse pst 186) neljapäeviti kell 17.30. Koolitusi korraldatakse nii eesti kui vene keeles, info ja eelregistreerimine telefonil 683 0990.

Torupilli raamatukogus (Gonsiori 36) iga kuu teisel laupäeval kell 10. Koolitusi korraldatakse eesti keeles, info ja eelregistreerimine telefonil 600 9113.

Võõrkeelse kirjanduse osakonnas (Liivalaia 40) iga kuu esimesel reedel algusega kell 10. Koolitusi korraldatakse nii eesti kui vene keeles, info ja eelregistreerimine telefonil 683 0962.

Eestikeelse kirjanduse osakonna lugemissaalis (Estonia pst 8) igal teisipäeval algusega kell 10. Koolitusi korraldatakse eesti keeles, info ja eelregistreerimine telefonil 683 0917.

Raamatukogu korraldab koolitusi mai lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles