Tallinn lahendas vähenevate maksulaekumiste saladuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti silt Endla tänaval.
Maksu- ja tolliameti silt Endla tänaval. Foto: Liis Treimann.

Tallinna linnavõim uuris välja, et prognoositust väiksem maksutulude laekumine tuleneb maksukorralduse seaduse muudatusest.


Selle tõttu kandis maksu- ja tolliamet vaatamata maksustatava tulu kasvule Tallinnale veebruaris tulumaksu üle 6,3 protsendi vähem kui aasta tagasi, teatas Raepress.

Veel eile ütles abilinnapea Taavi Aas ajakirjanikele, et tulumaksu laekumise vähenemine on kummaline. «Nii palju kui meil on andmeid, siis Tallinna elanike arv suurenes. Samuti suurenes elanike brutotulu, aga mingil põhjusel on tulumaksulaekumised vähenenud,» lausus abilinnapea.

Maksutulu laekus käesoleva aasta esimese kahe kuuga linnakassasse kokku 669,6 miljonit krooni ehk 14 protsenti aastaks kavandatust, sealhulgas üksikisiku tulumaksu 642,6 miljonit krooni ehk 14,9 protsenti aastaplaanist.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga laekus maksutulu 40,7 miljonit krooni vähem. Linna vabade rahaliste vahendite jääk oli veebruari lõpus 162 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles