Eksperdid pääsesid Mustika tulekahju tekkekohta uurima

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna algas Mustika keskuse põlenud osa lammutamine.
Täna algas Mustika keskuse põlenud osa lammutamine. Foto: Peeter Langovits.

Täna alustasid töömehed Mustika keskuse põlenud osalt sisselangenud katuse eemaldamist, mis võimaldab ekspertidel põlengu tekkimise kohale paremini ligi pääseda.


Kindlustusfirmade uurijad tegutsevad keskuse juures lausa iga päev ja iga tund, aga lõplikud kahjusummad pole tänaseks veel selgunud.

«Täpsed kahjunõuded jõuavad meieni loodetavasti juba esmaspäeval. Praegu julgen oma kogemustele tuginedes arvata, et meie klientide kahjud ulatuvad umbes 50 miljoni kroonini. Hetkel tegeleme kahjustatud vara ülevõtmisega ja hüvitame kahjud käsitluse protsessi lõppedes viivitamatult ja õiglaselt,» ütles Seesam Kindlustuse vanemkahjukäsitleja Merle Lindre.

Lindre viibis kohal, kui keskuse sisselangenud katus täna kraanaga põlengukohalt ära tõsteti, kuid tema sõnul polnud sealt loota kiiret vastust tulekahju tekkepõhjuse kohta. «Nüüd saavad kõik eksperdid lihtsalt paremini asja uurida. Küll olen mina isiklikult veendunud, et see tulekahju ei tekkinud elektroonikaupluse töötajate pannkoogipeost, nagu vahepeal ajakirjanduses väideti,» lausus Lindre.

Ka Ergo Kindlustuse kommunikatsioonijuhi Anu Vahtra-Hellati sõnul on vara veel kahjude suurusest rääkida. «Hetkel käivad veel ekspertiisid, mistõttu pole kahjusummasid veel kokku arvutatud,» ütles ta.

If Eesti Kindlustuse kommunikatsioonijuhi Eva-Grete Aljase sõnul on Ifile tänaseks laekunud seitse Mustika ostukeskuses puhkenud tulekahjuga seotud kahjuavaldust.

«Kahjustunud kaup on tänaseks üle võetud kolmelt kliendilt, kellel If on aidanud kahjustunud vara ära viia ja ladustada oma koostööpartneri juures. Kahjusumma suuruses on kokku lepitud viie kliendiga ja kahe kliendi juhtumid on tänaseks jõudnud hüvitamise faasi,» rääkis Aljas.

Ta lisas, et kuigi kahjude täpne põhjus on veel väljaselgitamisel, ei takista see hüvitamise küsimusi lahendamast. Hüvitiste suurused vaadatakse iga juhtumi puhul eraldi läbi, kuid praeguseks ulatuvad Ifile teadaolevad kahjusummad kokku 8,35 miljoni kroonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles