Tallinna noortekeskused teevad kudumisgrafitit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kudumisgrafiti.
Kudumisgrafiti. Foto: www.simplyknitting.co.uk

Tallinnas tegutsevad noortekeskused ootavad lahketelt inimestelt vanu kudumeid, mida üles harutada ja kasutada kudumisgrafiti tegemiseks.


«Kudumisgrafiti on nagu tavaline grafiti, kuid erinevad mustrid ja pildid joonistamise asemel kootakse. Noortekeskustesse oodatakse vanu kudumeid või isegi vana ülearust lõnga, millest noored saavad teha põnevat grafitit,» selgitas spordi- ja noorsooameti noorsootöö osakonna programmijuht Heili Tõnissaar.

Kuni maikuuni koovad noored koos juhendajaga lõbusaid mustreid ning kaunistavad sellega noortekeskuste ruumid. Huvilistel noortel on võimalik lähimasse noortekeskusesse uudistama tulla ning ka ise kudumisgrafitis kätt proovida.

«Kudumisgrafiti on hea võimalus õpetada noortele taaskasutama vanu riideesemeid, mis esmapilgul tunduvad kasutamiskõlbmatud ning nautima tegevusi, milleks pole vaja raha kulutada. Samuti äratab kudumisgrafiti noortes huvi ununema kippuva kudumiskunsti vastu,» rääkis Tallinna Noorsootöö Keskuse töötaja Maris Pajula.

Kudumisprojektist võtavad osa Männiku, Kopli, Kristiine, Pääsküla, Lasnamäe, Mahtra, Kesklinna, Järve, Mustamäe, Haabersti ja Pirita noortekeskused ning Unicefi vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles