Poisid sisustavad koolivaheaega trammide sodimisega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täissoditud tramm.
Täissoditud tramm. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Laupäeva hilisõhtul sodisid poisikesed Tondi lõpp-peatuses täis trammi, mille juht oli vaid hetkeks kontorisse läinud.


«Seekord oli sodijaid kaks ja trammijuht isegi nägi neid, aga selle aja peale, kui ta välja jõudis, olid pätid kadunud,» ütles Trammi- ja Trollikoondise trammiliikluse osakonna juhataja Vahur Kaldas Postimees.ee'le.

Kaldase sõnul on Tondi lõpp-peatus sodijate koha pealt trammipargi alaline murelaps. Kord soditakse täis töötajate hoone seinad, nii et need tuleb üle värvida, kord käivad kurikaelad trammiseintel oma joonistamisoskust demonstreerimas.

«Soditud trammide puhastamine hakkab meil täielikuks rutiiniks muutuma. Praegu on veel koolivaheaeg ka ja kohe on sodijaid rohkem,» lausus Kaldas. Tavaliselt peavad trammipargi töötajad puhtaks tegema keskmiselt ühe täissoditud trammi nädalas. Koolivaheajal on puhastajatel rohkem tööd, seda enam et kõikvõimalike seinte sodimine paistab praegu üldse tõusulainel olevat.

«Kõige hullem aeg ongi hilisõhtul, kui 3. liin on juba töö lõpetanud ja sõitma jääb ainult 4. liin. Vahest on peatuses ainult üks tramm ja kui selle juht kontorisse sisse läheb, siis kasutavad pätid kohe juhust. Kui mõni inimene on läheduses, siis nad ikka ei julge,» ütles Kaldas.

Tema sõnul on palju hullem see, kui sodijad trammi sisemust rikuvad. Seal on nimelt papp-paneelid, mis on küll üle värvitud, aga imavad sellest hoolimata värvi sisse ja siis tuleb paneel kas üle värvida või välja vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles