Reporter.ee: Tallinna taksojuhid viisid linnavalitsusse mässukirja

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Urmas Luik

Tallinna taksojuhid käisid täna linnavalitsuses üle andmas ligi viiesaja allkirjaga protestikirja. Sõditakse linnavalitsuse plaani vastu anda taksopeatused rendile.

Taksojuhid tahavad, et kõik taksopeatused oleksid kõikidele taksodele vabalt ja tasuta kasutamiseks, vahendas Reporter.ee videolõik.

Eesti Taksojuhtide Liidu juhatuse liikme Lembit Poolaku sõnul on taksopeatuste rendile andmine vastuolus ka konkurentsiseaduse põhimõtetega. Tema sõnul ei jää kliendil nüüd muud üle, kui takso kesklinna tellida ja seda oodata.

Linnavalitsuse eesmärk on taksonduses kord majja lüüa.

«Tahaksime eelkõige näha kvaliteetset teenindust. Konkursi tingimustesse sai sisse pandud, et sõidukid, millega teenust osutatakse, ei tohi olla vanemad kui viis aastat. Kindlasti ei tohi olla üle mõistuse kõrge tariif ning nendes taksopeatustes peaksid olema taksod ööpäevaringselt linnakodanikele ja turistidele kättesaadavad,» rääkis Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli ütles, et linnavalitsus ei kavatse oma plaane muuta ja need, kes tänasele protestikirjale oma allkirja andsid, on valdavalt liigkasu võtvad taksojuhid, kes tunnevad, et nende liigkasuvõtmine võib ohtu sattuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles