Glehni ausamba konkursi võitis Seaküla Simsoni töö

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai von Glehn.
Nikolai von Glehn. Foto: Repro

Nõmme rajaja Nikolai von Glehni ausamba ideekavandi konkursi võitis Aivar Simson ja Kalev Lepiku võistlustöö märgusõnaga «Sada».



Kokku laekus konkursile kakskümmend huvitava lahendusega kavandit. Lisaks esikohale märgiti ära veel kolm tööd. Konkursi ametlik lõpetamine toimub reedel, 20. märtsil kell 15 Nõmme muuseumis.

Žürii tööd juhtis Arhitektide Liidu esimees Ike Volkov, kelle arvates oli konkurss kõrgetasemeline. «Enamasti oli tabatud Glehni isikupära. Võidutöö oli vaimukas, väga hästi modelleeritud ning tabas Glehni olemust ja iseloomu. Asukoht vajab vaid veidi kohendamist,» kommenteeris Volkov konkursi taset.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul on Nikolai von Glehni ausamba ideekavandi konkursi auhinnafond 70 000 krooni. «Esikoht saab preemiaks 25 000 krooni, äramärgitud tööde autorid saavad 15 000 krooni. Aastaid tagasi sündinud ideest on jõutud tänaseks päevaks ideekavandi valmimiseni. Suur töö unistuse reaalsuseks muutumiseni on alles ees, selleks on nüüd vaja piisavaid materiaalseid vahendeid,» lisas ta.

Lisaks võidutööle märgiti ära veel Mati Karmini ja Tiit Trummali töö «Ajakong», Hannes Starkopfi ja Tõnu Laigu «Von» ning Tõnu Maarandi ja Mart Kadariku «Rajaja».

Kõiki konkursile laekunud töid saab näha kuni aprilli lõpuni Nõmme muuseumis, Jaama tn 18.

Glehni ausamba teostuse toetuseks on Nõmme muuseumis avatud sihtotstarbeline korjanduskarp ning Nõmme Heakorra Seltsi arveldusarve Nordea Pangas, mille kontonumber on 17001806995.

Konkursi korraldasid Nõmme heakorra selts, Nõmme linnaosavalitsus ja Nõmme muuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles