Lasteaiatöötajad napsitasid tööajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei Lasnamäel asuva Muhu lasteaia töötaja, juubilar Ljubov Glotova (pildil laua otsas), tema kolleegid ega külalised näinud lasteaias töö ajal alkoholi manustamises midagi halba.
Ei Lasnamäel asuva Muhu lasteaia töötaja, juubilar Ljubov Glotova (pildil laua otsas), tema kolleegid ega külalised näinud lasteaias töö ajal alkoholi manustamises midagi halba. Foto: Mihkel Maripuu

Ajal, mil kasvatajate hoole alla usaldatud mudilased lõunauinakut tegid, pidasid Tallinna Muhu lasteaia töötajad ja nende külalised tagaruumis kanget napsi rüübates lõbusat sünnipäevapidu.



«Mul on nii väike palk, et ma ei saa oma külalisi sünnipäeva puhul restorani viia,» põhjendas peo korraldanud sünnipäevalaps, Lasnamäel asuva venekeelse Muhu lasteaia laohoidja Ljubov Glotova, miks paar kasvatajat ja kümmekond kutsutud külalist eile kella veerand kahe ajal päeval lasteaia ruumides koos temaga Metaxa brändit ja punast veini rüüpasid.



Pudelid laual


Kasvatajate hoolde usaldatud lapsed tegid samal ajal kõrvalruumides tavapärast lõunauinakut. Politseinike kohalejõudmise hetkeks olid naised kamba peale tühjendanud brändipudeli ja jõudnud algust teha punase veiniga.



Rikkalikult kaetud laual seisis täidetud tomatite ja salatikausside vahel ootel veel teinegi veinipudel.



«Kas teil häbi pole meie pidu ära rikkuda,» vihastas Glotova segajate peale ega näinud selles midagi halba, et lasteaia ruumides töö ajal alkoholi tarvitatakse.



«See on ju normaalne!» leidsid ka teised lauasistujad ning väitsid, et hetkel ei täitnud ju keegi töökohuseid ja napsitasid vaid need töötajad, kelle vahetus oli lõppenud.



Oma kabinetist kohale tormanud lasteaia juhataja Ljubov Abramova möönis siiski, et loomulikult pole lasteasutuses, veel vähem ajal, mil lapsed majas viibivad, alkoholi joomine lubatud. «Ma teadsin, et peetakse juubelit, kuid ma ei teadnud, et juuakse,» nentis ta õnnetult.



Politseipatrull tuvastas kahel lasteaiatöötajal alkoholi tarvitamise nähud, naised puhusid alkomeetrisse alla 0,5 promilli.



«Esialgsetel andmetel oli ühel neist ametlik tööaeg, teisel mitte, aga eks selle peab välja selgitama haridusamet,» nentis Põhja prefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepp.



Lasteaias alkoholi tarvitamise eest tegi politsei kahele töötajale kiirmenetluse korras trahvi. Selle suurust ja trahvi saanute nimesid keeldub politsei siiski avalikustamast. Koos alluvatega puhuma pandud lasteaia juhataja osutus täiesti kaineks.



«Ääretult kurb,» nentis eile õhtul Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula.


«Juhatajal tuleb igal juhul vastust anda, ootan temalt seletuskirja. Selgitame kõik faktid välja ja siis otsustame, kuidas edasi toimime,» ei rutanud Pajula võimaliku karistuse kuulutamisega. «Selge on, et lasteaias alkoholi tarvitamist ei õigusta miski, see on absoluutselt lubamatu,» märkis ta samas.



Amet selgitab fakte


Kui peaks selguma, et alkoholi tarvitanud töötajaist pidi mõni hiljem veel lastega tegelema, on lugu erakordselt karm, nentis haridusameti juht.



«See oleks täiesti mõeldamatu, täiesti uskumatu,» otsis Pajula sobivaid sõnu. «Ka mina olen lapsevanem ega saaks iial aktsepteerida, et viin lapse hommikul lasteaeda ja saan ta õhtul napsitanud kasvataja käest kätte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles