Tallinna linnavalitsus otsustas lauspimendamisest loobuda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann.

Mitme ametkonna esindajad otsustasid eilsel ühisnõupidamisel, et tänavavalgustuse vähendamisest saadav kokkuhoid ei tohi tulla linnaelanike turvatunde arvelt.


Abilinnapea Deniss Boroditši juures toimunud tänavavalgustuse optimeerimise teemalisel nõupidamisel osalesid Tallinna kiirabi, Põhja-Eesti päästekeskuse, politseiprefektuuri, TTÜ, kommunaalameti ning tänavate valgustamist korraldava firma KH Energia-Konsult esindajad, teatas Raepress.

«Maksimaalse turvalisuse tagamise nimel otsustati, et elamurajoonides valgustust ei piirata, magistraalteedel võib aga valgustust kolmandiku võrra vähendada,» ütles abilinnapea pärast nõupidamist.

Nõupidamisel osalejad jõudsid seisukohale, et suurt tähelepanu tuleb pöörata ristmike ja ülekäiguradade valgustatusele ning turvakaameratega varustatud aladele. Samas ei ole otstarbekas valgustada öö läbi parke ja kergliiklusteid ning hoida kogu öö sees kujundusvalgustust ehk näiteks linnamüüri ja kirikutorne eksponeerivaid valgusteid, samuti valgusreklaame.

«Kuigi tänavavalgustuse senisest varasem väljalülitamine tagab märkimisväärse kokkuhoiu nii rahaliselt kui ka energiasäästu seisukohalt, tuleb esikohale seada öiste liiklejate turvalisus. Olles katsetanud erinevaid lahendusi jõudsime järeldusele, et magistraalteedel, kus öösiti jalgsi ei liigelda võib öist valgustust piirata, kuid väiksed tänavad peavad jääma hommikuni valgustatuks,» ütles Boroditš

Alates homsest lülitatakse tänavavalgustus välja kolme tunni asemel üks tund enne päikesetõusu. Tänavavalgustuse muudatused magistraalteedel rakendatakse kahe nädala jooksul pärast juhtimisseadmete ümberhäälestamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles