Tallinn sai kätte Nordealt laenatud raha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea panga reklaam.
Nordea panga reklaam. Foto: Elmo Riig / Sakala

Väärtpaberiregister on registreerinud Tallinna linna poolt emiteeritud võlakirjad, mis tähendab, et linn on Nordealt laenuraha kätte saanud.


Registri kohaselt on võlakirjaemissiooni maht 31,4 miljonit eurot. Võlakirjad on registreeritud neljapäeval.


Võlakirjade intress on kolme kuu Euribor pluss kolm protsenti. Võlakirjad on kavas lunastada kolme aasta pärast ehk 2012. aasta 27. märstil.

Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra ütles reede õhtul BNSile, et linn sai laenuraha kätte reedel.

Lepingu võlakirjade emiteerimiseks sõlmis linn Kendra sõnul veebruari keskel ehk enne, kui riigikogu võttis koos riigieelarve kärpega vastu omavalitsuste laenamist piirava seadusesätte.

Tallinna linn kasutab laenuraha üksnes investeeringute rahastamiseks, kinnitas Kendra.

Alates 1. märtsist hakkas omavalitsustele kehtima piirang, mis keelab laenude ja muude kohustuste võtmise. Erandiks on raha laenamine Euroopa Liidu abiraha toel tehtavate projektide omafinantseeringu katmiseks. Laenud tuleb kooskõlastada rahandusministeeriumiga.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja Piret Seemann ütles, et enne 1. märtsi sõlmitud laenutehingute kohta tuleb omavalitsusel rahandusministeeriumile materjal saata peale kohustuse võtmist. Alates 1. märtsist sõlmida soovitava laenutehingu tarbeks tuleb ministeeriumilt luba küsida.

«Kummalegi tehingule viitavat materjali meieni jõudnud ei ole,» lausus Seemann.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles